Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ

 Αγαπητοί γονείς,

Σας παραθέτουμε την πρόσκληση της Ένωσης Γονέων Χαϊδαρίου σε σύσκεψη ενημέρωσης και δράσης την
Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 στις 18:30, 
στην 
αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου

Για το ΔΣ
Ραφαήλ Δεσύπρης.
___________________________________________________________________________

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

                       enosigoneonhaidariou@yahoo.gr
      
                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

    Ο νέος νόμος για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση που ψηφίστηκε πρόσφατα είναι ένα κομμάτι του λεγόμενου «νέου σχολείου», του σχολείου της αγοράς που υλοποιείται χρόνια τώρα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και όπως είναι γνωστό προωθεί την ημιμάθεια, την λεγόμενη εργασιακή περιπλάνηση και την εγκατάλειψη του σχολείου και της μάθησης από την παιδική ηλικία.
Κυβέρνηση και ΕΕ θέλουν πλέον να βάλουν κανόνες για το ποιος θα περνά στην Ανώτατη εκπαίδευση , τι θα μαθαίνουν τα παιδιά μας. Γνωρίζοντας βέβαια την επίθεση που έχουν κάνει στα εισοδήματα μας, στα επαγγελματικά μας δικαιώματα, μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο νόμος τους είναι βαθιά ταξικός, αντιδραστικός  και αναχρονιστικός.
     Μέσα από ωραία λόγια , μας κρύβουν ότι:
·                         Προωθούν το σταμάτημα της μάθησης μέσα από την εγκατάλειψη του σχολείου για ένα ξεροκόμματο σε κάποια εργασία, μιας και στις συνθήκες της κρίσης του συστήματος τους, πολλές οικογένειες δεν θα αντέξουν το βάρος των φροντιστηρίων και της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
·                         Τα παιδιά που θα συνεχίζουν θα κινούνται σε ένα πλαίσιο που θα κυνηγάνε δεξιότητες μιας χρήσης και δεν θα αποκτούν ολόπλευρη μόρφωση.
    Αναρωτιόμαστε:
·                     Γιατί είναι άραγε στρεβλό να θέλουμε τα παιδιά μας στα δημόσια σχολεία, ως τα 18 τους χρόνια;
·                     Πότε έπαψε να είναι βαρβαρότητα η παιδική εργασία;
·                     Γιατί είναι άραγε ουτοπία τον 21ο αιώνα να μιλάμε για ενιαία βασική εκπαίδευση όταν σε τούτο τον αιώνα όσο ποτέ άλλοτε τα άλματα στην επιστήμη – τεχνολογία θέλουν γερά θεμέλια για να τα παρακολουθήσεις;
·                     Γιατί άραγε είναι παρωχημένο το σύνθημα «καμιά επιχειρηματική δράση μέσα στα σχολεία;
Έχει αποτύχει η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ και μετά από τόσους νόμους και κοσμογονίες στην παιδεία , τα παιδιά έχουν την πιο φτωχή μόρφωση και είναι πιο απεγνωσμένα από ποτέ….

Έχουμε ανάγκη από ένα σχολείο που θα μορφώνει ουσιαστικά , θα διαπλάθει ολοκληρωμένες προσωπικότητες και θα προετοιμάζει τα παιδιά μας για τα γρήγορα άλματα της επιστήμης και της τεχνολογίας. ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ , ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ για όλα τα παιδιά έως τα 18 τους χρόνια. Δημόσιες και δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά το Λύκειο. Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση , αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- Δωρεάν σύγχρονα βιβλία για όλα τα παιδιά. Δωρεάν γεύμα για όλα τα παιδιά με έκτακτη χρηματοδότηση από το κράτος και αξιοποίησης των δομών των δήμων
- 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία
- Όχι στις συγχωνεύσεις , σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια , καμιά τάξη πάνω από 20 μαθητές.
- Όχι στην συγχώνευση – κατάργηση μονάδων υγείας – δωρεάν πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλα τα παιδιά με ευθύνη του κράτους . Κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα εμβόλια.
- Όχι στις απολύσεις και την διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία
- Εξω οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί από την Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια.

Για όλα αυτά και άλλα που μας απασχολούν , καλούμε τα ΔΣ των συλλόγων , τους γονείς , τους μαθητές ειδικά των γυμνασίων και λυκείων , τους εκπαιδευτικούς σε σύσκεψη ενημέρωσης και δράσης.
 ΤΕΤΑΡΤΗ 18/09/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:30 ΜΜ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩ-ΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

Μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που διαλύει την ζωή μας, το μέλλον και τα όνειρα των παιδιών μας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΓΟΝΕΙΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΜΑΘΗΤΕΣ- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

Κανείς μόνος του στην κρίση … Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας, οργανώνουμε τον αγώνα μας……


                                                                           ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
-----------



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου